Коледното парти на хората с кауза в Пловдив (СНИМКИ)

Младежките организации най-после успяха да се съберат на едно място и да разкажат за себе си, дали обаче ще продължат да работят заедно, само времето ще покаже

Събота е, за някои време за купони, за други за почивка, a за трети отново е време да популяризират каузата, с която са се заели. Кауза, за която времето е ценно и страшно малко.

Благодарение на пловдивската локалната секция на JCI България Коледно парти на хората с кауза в града под тепетата обедини представители на повече от 18 НПО организации, фондации или просто хора със социална кауза, които свободно представиха своите идеи и проекти за 2016 година.

„Някои от нас се фокусират повече върху организацията на бизнес и networking семинари, други върху социални и културни дейности, трети върху сформирането на гражданско общество, а четвърти върху благотворителни инициативи. В крайна сметка, ние всички имаме една обща цел – да направим града ни едно по-добро място за живот и да помагаме на гражданите на Пловдив да откриват себе си и щастието си именно тук, под тепетата. Затова трябва да си помагаме и да сме единни“ – сподели Валентина Куцева бъдещ президент на JCI Plovdiv.

С помощта на партньори на събитието имаше и Коледен базар, на който се продаваха декупажни изделия, изработени от учениците на СОУ „Проф. Д-Р Ст. Белинов“ – училище за деца с увреден слух. Средствата, събрани от базара ще бъдат използвани за закупуване на материали за кръжоците по дървообработване, шиене, декупаж и готварство.

В първата част на коледното парти всяка една от организациите имаше възможност в рамките на максимум 10 мин. да разкаже за проектите и събитията, които нейните членове са заложили в програмата за 2016 година. Ето какво споделиха някои от тях:

AIESEC

„Стимулираме мира и развитието на човешкия потенциал, като предоставяме лидерски опит, който е фундаментален за глобалния прогрес“

ESN Plovdiv: 

„Промотираме програмата Erasmus+ в Европа и посрещаме международни Erasmus студенти в Пловдив“

StartItSmart / РИСК: 

„Стремим се да развиваме иновативни стартиращи компании. Първо, човек трябва да се научи какво не се прави и след това всичко останало. Ние искаме да стартираме български бизнеси, които да обслужват целия свят“

Hackafe: 

За две години проведохме над 300 безплатни лекции и семинари.

Zonta Club: 

„Вярвайте в доброто“  

Икономическа библиотека Пловдив: 

„Стремим се да превърнем разбирането на пазарната икономика и активното гражданство в себеусещане“ 

 

За автора

Вашият коментар