Британски специалист: Желанието да бъдем перфектни води до безпокойство

Желанието да бъдем перфектни в живота води до чувство на безпокойство и може да привлече препятствия. Съветът да не се стремим към перфекционизъм даде британският специалист д-р Менис Юсри, който след близо 2 години отново изнесе семинар в Пловдив. Англичанинът от египетски произход се впусна в разговор за взаимоотношенията заедно с още 50 пловдивчанки в хотел "Тримонциум" в сряда вечер. 

Лекторът се опита да научи присъстващите как да извличат най-доброто от тяхните връзки с хората. Той наблегна на темата за това дали се изразяваме правилно и ако не – кога и защо не успяваме да го правим.

„Ние сме израснали с нуждата да се сравняваме с околните като постоянно преценяваме дали сме по-добри или по-лоши от тях“ – казва британският специалист. „Научили сме се да откриваме грешките у себе си и в този момент на осъждане ние се отдалечаваме от истинското си аз. Човекът, който най-много ни осъжда, сме ние самите“, сподели още д-р Юсри. 

Той засегна и дълбоката тема за отношенията деца – родители, където от изключителна важност е обичта и спокойствието в семейството. "Кавото ид а учите децата си, както и дас е опитвате да ги въпитавате те ще станат такива, каквито трябва да станат. Със съвети какви не трябва да бъдат не може да ги промените, но ако покажете хубавите примери, бъдете отворени към новите неща и най-вече излъчвате спокойствие и щастие, то тогав това ще рефлектира и връху тях и може да сте по-спокойни за тяхното бъдеще", каза уверено британеца.

Д-р Менис Юсри отговори на всички въпроси възникнали повреме на семинара, посветен на връзките и партньорствата в живота ни и направи някои изводи относно връзките ни с другите хора, били те родители, деца, колеги или партьори – „Взаимоотношенията ни с хората и света са повлияни от тези с родителите ни. Отношенията между самите родителите и тези с други членове на семейството, както и тези, съществували в предишни поколения, ни оказват голямо влияние.

Ние копираме и научаваме всичко от нашите родители, попиваме всеки техен ход“- убеден е д-р Юсри, – „Затова всяка нередност или безпокойство в биологичното семейство може да даде сериозни и дълготрайни отражения върху живота и връзките на един човек.“

За д-р Юсри вижте още тук.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК.

За повече информация за лекции на фондация "Същност".

За автора

Вашият коментар