Онлайн работилници за идеи за занимания с деца в Пловдив

Британски съвет, фондация „Следваща страница“ и „Пловдив чете“ организират онлайн работилници за учители, студенти, професионални експерти в областта на училището, литературата и неформалното образование. Авторката Мария Донева ще представи концепцията и примерни подходи за работата с деца чрез пособието Училище за словесни магии: Валери Петров.

В основата на пособието са материали, които съдържат доказан и работещ опит от Обединеното кралство, които бяха доразработени и адаптирани около творчеството на Валери Петров. Ще бъдат представени ресурси за насърчаване на четенето и писането чрез интерактивни, забавни и вдъхновяващи дейности с деца от 1 до 7 клас, с насоки и препоръки за работа в училищна среда, библиотеки, кръжоци или семейството.

Пособието предоставя не задължителни модели за следване, а основа и рамка, които могат да се използват и дълготрайно в бъдеще, тъй като ще бъдат достъпни онлайн, могат лесно да се адаптират и обновяват според целите на заниманията с деца, интересите на кръжоци, семинари в библиотеки или промените в учебната програма.

Предвиждат се четири виртуални срещи с продължителност до 1 час. Изберете една от предложените дати, според удобното за вас време и потвърдете на имейл: krassimira.tantcheva@britishcouncil.bg, или се регистрирайте тук.

„Помагало за творческо писане в училище: Словесни магии“ по инициатива на Британски съвет, е проект по програма „Наследство“ на
Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

За автора: Мария Донева е драматург, поетеса и преводач. Печелила е награди от престижни литературни конкурси. Автор е на множество книги, сред някои от тях са „Очи за красотата“, „Сбогом на читателя“, „Щастливи времена“. Драматург е в Драматичен
театър „Гео Милев“ – Стара Загора.

За модератора: Яна Генова е директор на фондация „Следваща страница“, основател на Къща за литература и превод – София и съосновател на онлайн платформата „Книговище“, с дългогодишен опит в управлението на проекти за литература и четене.

За автора

Вашият коментар