Докато Пловдив празнуваше Хелуин, едно училище се поклони пред патрона си (СНИМКИ)

ЕГ „Иван Вазов“ отбеляза своя 60-годишен юбилей навръх деня на Народните будители с традиционното си факелно шествие в Центъра на Пловдив

„Докато половин свят празнува Хелуин, ЕГ „Иван Вазов“ се прекланя пред патрона си“, 

с тези думи заместник-директорът Илко Василев сложи край на шествието.

По великолепен начин учениците и ръководството на елитната пловдивска гимназия отпразуваха празниците по случай шейсетгодишния юбилей на ЕГ „Иван Вазов“. В последната си част от големия юбилей те се събраха пред Военния клуб, за да отидат заедно до паметника на патрона на училището в Дондуковата градина.

Освен да отбележат юбилея на гимназията, младите хора успяха да отвлекат вниманието на минувачите по главната улица от Хелуин и да напомнят за Деня на народните будители 1 ноември.

Пред паметника на Вазов учениците поднесоха цветя, а преди това Пенка и Радка Маринови от 11“и“ клас произнесоха тържествено слово, специално подготвено за празника от Диана Георгиева, учител доайен в гимназията.

“Името на Иван Вазов е органически влязло в самосъзнанието ни на българи, то е както въздуха, който поемаме без дори да мислим за него. То живее в самата атмосфера на нашето битие.”

 

Вашият коментар