Два английски университета и ПУ се представят днес в Пловдив

Събитието е безплатно и е насочено предимно за ученици и студенти

Три универистета – Brighton university, School of Fashion and Design London и Пловдивски Университет "Паисий Хилендарски" организират нетрадиционно представяне на своите специалности в Драматичен театър Пловдив. Лекциите са в 3 различни тематики от 3-ма различни специалиста. Организаторите споделиха за mediacafe.bg, че искат да срещнат гостите си с пловдивските младежи и да им предоставят възможност да зададат конкретни свои въпроси към тях. Събитието е планувано да започне в 14:30 часа.

От какво е направено слънцето и опасно ли е то за нас? Д-р Петър Гулев, докторант в БАН и основател на Targovia Ltd ще бъде гост в Пловдив, в Драматичен театър и ще говори за промените на слънчевата активност и как това се отразява върху всички форми на живот на нашата планета. Какви са опасностите от прякото излагане на ултравиолетови лъчи за продължителни периоди от време – науката е и на плажа, и на планината,  навсякъде, където имате пряк досег със слънцето. Д-р Гулев ще разкаже къде свършва полезността и започва вредата.
Втората тема е за изследователски проект с бизнес ориентация с цел да създаде облекла от защитни “умни” платове. В тях ще има влакна, свъзрани с компютърен интелект с цел създаването на система за ранно известяване за прекомерно излагане на слънчева светлина. Джоан Фарър е директор на Design Research Initiatives и преподавател по Дизайн и материалознание в университета Брайтън, Обединено кралство.

Теми

  • Д-р Петър Гулев – От какво е направено слънцето?
  • Стефан Николов – Как работи театърът?
  • проф. Джоан Фарър – Дизайн активизъм

Драматичен театър ул. Княз Ал. Батенберг І 38 Пловдив 4000

Начало: 14:30 часа

Ден: 7.05.2013

 

За автора

Вашият коментар