ЕГ Иван Вазов посреща партньори по Еразъм проект

От 15 до 17 октомври ЕГ „ Иван Вазов „ посреща партньори  по Еразъм проект „Обучителни материали и дейности за ЮНЕСКО училища“ 

По стара българска традиция гостите бяха посрещнати с хляб и сол, българско хоро , изиграно от група от 12 г клас. А Ива Чукова от 10д клас приветства гостите с две родопски песни „ Дафинка, болна легнала“ и „ А бре, юначе!“.

Преподавателите от Германия, Франция, Холандия и Великобритания  бяха впечатлени от динамичното хоро и дълбочината на родопската песен. Заместник доректорът Илко Василев  приветства гостите с кратка реч. След това гостите разгледаха училището, новите кабинети по английски, немски и италиански език, спортната зала, открития фитнес и  модерното общежитие, в което живеят ученици, които не са от Пловдив. 

Деловата част от работата беше работа по групи в направления „ Културно наследство“ и „ Мир и права на човека“.  Учителите от България, които са ангажирани със срещата са Мая Кюлевчиева, координатор на проекта,Надежда Въргова и Анелия Митева.Задачата на всяка група от учители е да измислят интересни интерактивни уроци, игри, казуси, идеи за видео и др. , които учениците на следващата среща  през февруари в Буко Лини,Франция ще изпробват.

Всички материали , които ще се подготвят, ще бъдат качени в eTwinnig. Така ще могат да се ползват от преподаватели  не само от асоциираните към ЮНЕСКО училища, но и всички , които се интересуват от теми като“ Устойчиво развитие“, „ Активно гражданство“ , Мир и прават на човека“, „ Културно  наследство“ и „ Междукултурното образование“ .

Културната програма предвижда гостите да посетят Бачковския манастир, Асеновата крепост, Стария град ,Капана, малката базилика ( голямата не е открита за поситители), да погледнат града от височината на Бунарджика. Да видят  Пловдив ,един от петте най-стари живи градове в света, който през 2019г ще бъде столица на културата. И се надяваме да обикнат Пловдив и България и да се завърнат отново тук, както им пожела Илко Василев. 

 

За автора

Вашият коментар