Футболен турнир против дрогата на 25-ти септември

На 25 Септември 2014г. – Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ и Превантивно-информационен център /ПИЦ/ – Пловдив, организират четвърти по ред междуучилищен мини-футболен турнир под надслов: "Спортът е моята алтернатива!", който е част от годишната им кампания: "Животът е дар – не го погубвай!".

Мероприятието ще се проведе в гр. Пловдив – Гребна база, на стадион "Пловдив", с начало 9.30 часа.

За Купата на Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ и Превантивно-информационен център /ПИЦ/ – Пловдив ще се борят ученици от 8 пловдивски училища – гимназиален курс на обучение. По този начин всички участници ще покажат една различна алтернатива за уплътняване на свободното време на младите хора, чрез ангажиране със спортни мероприятия в борбата с Психо-активните вещества.

Мероприятието ще се проведе с любезното съдействие на Дирекция "Спорт и младежки дейности" – Община Пловдив и Председателя на ЗС на БФС – Пловдив, който ще осигури съдийския състав и награден фонд.

Началото на футболния турнир ще бъде поставено от заместник-кметът,  г-н Петър Зехтински, отговарящ за Спорт, Младежки Дейности и Социална Политика /СМДСП/ в Община Пловдив и Председателят на ОСНВ и ПИЦ – Пловдив, г-жа Живка Йовчева.

По регламент участниците ще теглят жребий и ще играят на елиминации. Продължителността на срещите ще бъде от две полувремена по 15 минути, с почивка между тях. Всеки от отборите ще бъде представляван от 10 спортиста: 6+1 футболисти и 3 резерви. По време на футболните срещи, доброволци към ОСНВ и ПИЦ – Пловдив, ще раздават информационни материали, разясняващи вредата от употребата на Психо-активни вещества. Така, организаторите ще покажат, че спортът е възможност за нови запознанства и изграждане на колективен дух.

За всички участници в турнира са подготвени футболни награди – отборни и индивидуални.

Oще по темата, за кампании организирани срещу дрогата, прочетете ТУК

За автора

Вашият коментар