Клуб “Квант” запознават децата на Пловдив с физика (СНИМКИ)

Малчуганите от лятната занималня на езиковия център LinguaMundi навлязоха в света на физиката с новите си приятели от клуб “Квант”

На 06.06 (сряда) децата, заедно със своите ръководители, посетиха клуба на знаещите с много въпроси за природата и си тръгнаха с двойно повече такива. 

Ръководителят на клуба Васил Базелков, с помощта на двамата си внуци Оги и Боби, се зае да посвети аудиторията в природните закони с помощта на интересни експерименти. На пръв поглед елементарни, демонстрациите накараха момичетата и момчетата да се замислят сериозно. Гората от вдигнати ръце и неописуемото вълнение бяха достатъчен индикатор, че тези малки мъже и жени искрено се наслаждават на своето докосване до науката. 

Децата от лятната занималня разбраха не толкова лесната концепция за гравитацията с помощта на синджир и чашка, видяха нагледно законите на Паскал и Архимед, бе им обяснено как работят подводниците и как центърът на тежестта влияе на равновесието.

Лятната занималня на LinguaMundi освен среща с физиката, предлага на децата цялостна интересна и полезна за тях програма, която тази година включва: запознаване с различни видове професии (посещение на Пожарната, Полицията, Телевизията), запознаване с природните забележителности на града, урок по ментална аритметика, изнесеният урок по физика и други, а следобедите на децата са заети изцяло от обучение по английски език. Школата предвижда и интересни изнесени уроци в целогодишните си курсове по английски език, тъй като колкото по-интересно е за децата, толкова по-лесно усвояват материала. 

Създаденият през 2003г. клуб на знаещите “Квант” е дом на перспективни млади хора – бъдещи инженери, професори, лекари, учени, финансисти. “Квант” е единственият ученико-студентски клуб в България и като такъв вдига летвата изключително високо. Лектори и приятели на “Квант” са професори и доценти от ПУ “Пайсий Хилендарски”, Технически университет, Българска академия на науките, Софийски университет, ЦЕРН. Членовете на клуба получават лично отношение и грижа от множеството специалисти по всяка тема, в която имат нужда от помощ. Безценните знания и умения на които се радват учениците и студентите, безспорно увеличават кръгозора и възможностите им за отлична бъдеща реализация.

Ако и вие имате желание да запознаете себе си, семейството си, приятели или група от деца с науката, заповядайте на Цанко Дюстабанов 25 (Технически университет София, филиал Пловдив), където ще ви посрещнат знаещите деца и множеството специалисти в клуб “Квант”. 

За автора

Вашият коментар