Кметицата за един ден: Ценно е да се учиш от извора

Дванайсетокласничката от Езикова гимназия „Иван Вазов“ Даниела Василева е новият кмет за един ден.

За девета поредна година в Пловдив се провежда инициативата „Мениджър за един ден“ – проект на фондация „Junior Achievement“. Община Пловдив, Общинско предприятие „Туризъм“, Общински информационен център, Дарик радио, БНТ, Adecco, са само част от 22-те институции, организации и компании, които ще приемат 61 ученици от 7 учебни заведения в града.

Ученичката Даниела Василева, която заема поста на кмет в днешния ден, се обърна към събралите се кметове, представители на фирми, журналисти и съученици, и сподели че за нея е чест и привилегия да заеме този пост, дори и за един ден.  „Ценно е да се черпи информация от първоизточника“, допълни още тя.

Голама цаст от взелите участие в инициативата ученици, са участници в различни програми и проекти за развите на мениджерски умения, които се провеждат в Общински детски център (ОДК), който е и основен съорганизатор на събитието "Мениджър за един ден"

Джуниър Ачийвмънт България съществува от 1997-а година и е стратегически партньор на Министерството на образованието и науката. Фондацията е провела обучение на над 160 000 ученици, 1197 учебни компании, 3740 бизнес консултанти. Фондацията предлага съвременни програми и курсове, развиващи знания и умения, като използва модерни, интерактивни и практически методи за усвояването на знанията.

За автора

Вашият коментар