Конкурс предизвиква ученици от 1 до 11 клас

Ученически конкурс на тема "Чисто Знание в Действие – заедно с природата създаваме красота и изобилие", предизвиква всички ученици от от 1 до 11 клас на учебните завсения в България да вземат участие.

Конкурсът има образователен характер и има за цел да стимулира процес на "учене чрез преживяване" за придобиване на познания и практични умения за устойчив начин на живот.  Също така, да възпита в отговорно и осъзнато отношение към природата, чрез насърчаване на творческите действия и пряко взаимодействие на децата с нея и нейните ресурси.

Конкурсът се провежда съвместно с кампанията „Да изчистим България“ и в контекстна на инициатива за деца и младежи "ЧистоЗнание"

Право на участие в конкурса имат всички ученици от 1 до 11 клас на учебните завсения в България, подкрепени от техните учители и родители.

Участието в конкурса изисква от участниците да изпълнят четири конкретни стъпки:

Да се запознаят с етиките и принципите на Пермакултурата

Да измислят своя идея, с която да се погрижат за Природата и нейните ресурси

Да реализират своята уникална идея, съвместно с учители, родители и приятели

Да изпратят кратък текст и няколко снимки, проследяващи реализирането на тяхната идея, на адрес: biogradinka@gmail.com

Участниците трябва да осъществят своя уникална идея за почистване и култивиране на средата, в която живеят, или да използват някое от следните конкретни предложения:

изчистване на твърдите битови отпадъци от двора и/или региона на училището

изграждане на билкова спирала

изграждане на компостер в двора на чилището;

изграждане на зеленчукова леха;

организиране на разделното събиране на отпадъците;

Всички изпратени истории, които отговарят на изискването: „дейности с грижа за природата и нейните ресурси“, ще бъдат публикувани на сайта www.gradinka.zaedno.net.

Всички участници в конкурса ще получат СЕРТИФИКАТ за участие в Националната кампания, а техните истории ще станат част от интерактивна он-лайн изложба под надслов „Вдъхновяващи истории за Бъдещето, което расте в училищата на България“.

Практическите умения, които децата ще добият, планирайки и реализирайки своите идеи, са истинската награда за участието в тази образователна кампания.

Материали за участие за Конкурса се изпращат в срок до 30.05.2014 г.

За автора

Вашият коментар