Мащабна научна среща ще се проведе в МУ-Пловдив

Международна обучителна програма за високоспециализирани ехографски ставни изследвания ще се проведе в Пловдив на 12 и 13 април

Събитието е първото от подобен мащаб и в него участват лекари от 15 държави.

„Целта на Българска асоциация по мускулно-скелетен ултразвук е да популяризира ставната ехография като важно и водещо образно изследване при диагностиката и мониторирането на болестите на опорно-двигателния апарат и да разшири използването му у нас, подобно на другите европейски държави. Това ще спомогне за подобряване на диагностиката и проследяване на ефекта от лечението при пациентите с ревматични заболявания.”

Заяви проф. д-р Анастас Баталов, който е председател на Българска асоциация по мускулно-скелетен ултразвук. 

Асоциацията е създадена от съмишленици – ревматолози, активно практикуващи в ежедневната си практика ставна ехография. Мащабната научна среща ще се проведе в Медицински университет-Пловдив и Университетска болница "Каспела". В рамките на програмата ще бъде представено приложението на ставната ехография в България. 

В рамките на друго събитие на 12 април от 13,30 часа във Факултета по дентална медицина на бул. „Христо Ботев” №3 в Пловдив ще бъде представена нова технология, която ще подпомага студентите по дентална медицина в своето обучение. 

Колеги, на 12 април, петък, от 13 часа ще се проведе кратък брифинг. На него проф. Анастас Баталов ще предостави цялата информация за научната среща и приложението на ставната ехография у нас.

Мястото на брифинга е Аулата на МУ-Пловдив на бул. „Васил Априлов” 15А.

Вашият коментар