Презокеанско признание за симулационния център на МУ – Пловдив

Медицинският Симулационен Тренировъчен Център на МУ – Пловдив е седмият европейски Акредитиран Образователен Институт към Американския колеж по хирургия (American College of Surgeons – ACS)

Признанието за работата му не закъсня и той беше представен на сайта на ACS като образователна структура, внедряваща водещи технологии и програми в областта на симулационното медицинско обучение. За последната година в Симулационния център на МУ – Пловдив са проведени няколко международно признати курса за обучители, а в края на 2019 г. се състоя и 3-та Конференция по симулационно обучение в медицината с широко международно признание. 

В същото време бяха придобити нови симулатори за виртуална реалност в помощ на специалистите по уши-нос-гърло и тези по офталмология, предоставящи уникални възможности съответно за ендоназална синус- хирургия и витреоретинална хирургия. 

Едно от най-значимите достижения представлява въвеждането в експлоатация на серия от ехографски симулатори за образователните нужди на кардиолози, пулмолози, гастроентеролози, нефролози и специалисти по акушерство и гинекология. Наличието на напълно функционална ситуационна виртуална реалност със случаи в областта на гинекологията и диагностиката на пациенти с множествени органни травми прави изключително желано присъствието на студентите и специализантите в Симулационния център. Предстои също стартирането на програма FAST (Focused Assessment with Sonography in Trauma) за фокусирана ехографска оценка на травматични случаи. 

За автора

Вашият коментар