Пролетни багри озаряват Дома на културата въпреки студа днес

На 21 ви април 2017 /петък от 18 часа/ в Дом на културата „Борис Христов” стартира изложба  "Пролетни багри" на  млади пловдивски творци

В своите  творби, те ще „разкажат” с езика на различни техники своя поглед върху природата, натюрморта, мечтите и безброй още теми. В периода до 05 май  ще се имате възможност да се насладите на артистични произведения в живопис, акрил, акварел и графика. Представените млади творци са членове на АТЕЛИЕ-ГАЛЕРИЯ S-HOMBRE с ръководител Милен Сиромашки, за които това е трета изява само тази година/.

Казват, че не човек избира да се занимава с изкуство, а изкуството избира него. Тази мисъл важи и за учениците на ателието. Освен живопис ще бъдат представени графики и фотографии. Ателието подготвя младежи и деца за кандидатстване в различни видове художествени училища и академии, както  в страната така и в чужбина. Подготвя любители в областта на живописта, графиката, скулптурата и приложните изкуства. Участва ежегодно в различни конкурси и изложби в страната и чужбина .Голяма  част от младите  автори   печелят международни отличия.

Една не малка  част от  младежите обучавани в ателието вече са част от художествения живот в Пловдив – обучаващи се в художествени училища и академии в страната и чужбина. Събитието е посветено на настъпващата пролет. Това е третата изява на учениците за тази година. Казват, че не човек избира да се занимава с изкуство, а изкуството избира него. Тази мисъл важи и за учениците на ателието. Освен живопис ще бъдат представени графики и фотографии

Представената изложба е поредният мост между Дом на културата „Борис Христов” и бъдещето поколение млади автори на Пловдив.

За автора

Вашият коментар