Слънчогледите на Ван Гог вдъхновяват таланти за изложба в центъра на Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Едно от малкото събития в Пловдив този месец, които нямат политическа окраска и доставят истинска наслада на пловдивчани по Главната улица

120 творби на близо 30 талантливи деца от 3-ти до 9-ти клас на СОУ "Цар Симеон Велики" бяха представени официално до Римския стадион вчера. Есенната изложба на учениците бе открита от директора на пловдивското училище Руси Баташки, който сподели, че е голяма гордост за него Пловдив да се запознае с произведенията на талантливите деца, които се изявяват в елитното училище.

Той благодари с голям букет на преподавателката по рисуване Мариана Цонева пред близо 100 деца, родители и учителския колектив на Римския стадион. Организаторката събо благодари най-вече на децата за това, че са се стараели през цялото време и на всички, които са помогнали за тази изложба. "Това е най-добрият начин учениците да се прехвърлят през бариерата на стеснението и да се представят пред реална публика", дипълни за mediacafe г-жа Цонева. 

Изложбата бе открита със специално за събитието стихотворeние на Ламбрета от 5-ти клас. 

Слънчогледите на Винсеент ван Гог пък вдъхновяват малката Антоанета Колева да хване четката. Освен с акварел тя се занимава и с поетическо писане, което и доставя огромно удоволствие да се изявява. Димитър Димчев от 7-ми клас също открива таланта си наскоро и всеки ден скицира с молив по една идея, която се заражда в главата му. Той е насърчаван от най-вече от учителите, които виждат в него голямо бъдеще, като художник. Децата не крият, че харесват съвременното изкуство и могат дълго да говорят за него.

Всички картини могат да бъдат закупени, а парите ще отдат за благотворителност за деца в нужда от училище СОУ "Цар Симеон Велики".

Всички ученици бяха доста развълнувани, но споделиха по няколко думи за работата си пред камерата на mediacafe.bg 

20-те пана ще останат на Главната, до Римския стадион 2 седмици

Вашият коментар