Стартира конкурс за участие в инциативата „Журналисти в училище“

Ученици от цялата страна могат да участват в конкурса „Журналисти в училище“. Инициативата среща ученици от среден курс на обучение с известни български журналисти, носители на наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората„.

Участието в конкурса става чрез изпращане на попълнен формуляр за кандидатстване на електроене адрес konkurs@wcif-bg.org в срок до 15 май 2016 г. Необходимо е във формата за кандидатстване да мотивирате участието си в инициативата. Повече за конкурса, както и необходимите документи за кандидатстване, ще откриете тук.

Критериите, по които ще бъдат избрани училищата са: Мотивация за участие в инициативата; Предварително допитване до учениците; Предварително планиране на инициативата, съобразено с периода: 6 юни 2016 г. – 11 юни 2016 г.

Инциативата има за цел да провокира интереса на учениците към журналистическата професия,  да стимулира сформирането на гражданаска позиция у тях и да популяризира гражданската журналистика, която защитава правата и интересите на хората, така както правеше самата Валя чрез своите материали.

 

За автора

Вашият коментар