Ученичка от ЕГ Иван Вазов спечели Grand Prix

Пловдивчанка с безапелационна победа на музикален  фестивал във Финландия

Виктория Главчева от Пловдивската езикова гимназия „Иван Вазов” спечели GRAND PRIX за вокал на Международния фестивал на изкуствата  “Bravo, Turku! 2016 " в Турку,Финландия.

Талантливата българка получи покана за участие във фестивала след спечелването на първо място  в Националния конкурс „Път към славата“, организиран от Арт център „Кърнолски“.

Във Финландия Виктория се състезава с участници от 13 държави от Европа и Азия. Освен трофея българката  получи парична награда и покани за участие в престижни международни конкурси в Дания,Беларус,Малта и Литва.

Победителите на “Bravo, Turku! 2016"  бяха определени от жури с членове: директорът на редица международни фестивали Снежана Полихронова-Кърнолски, шведският хореограф Виктор Хенриксон, беларуската певица и преподавател Вероника Яновская, президентът на Международния фестивал „Мusic talent league“ Аста Багдонавициене и други.  

 В началото на юни талантливата пловдивчанка ще вземе участие в един от най-престижните европейски международни конкурси  – “Кonin” 2016 в Полша.

 

Вашият коментар