Цял клас от Руската влезе в пловдивския съд преди 1-ви юни (ВИДЕО и СНИМКИ)

Цел един двети клас от езикова гимназия „Иван Вазов“ влезе в пловдивския Апелативен съд вчера следобед, видя mediacafe.bg.

Този път учениците от елитната гимназия обаче не бяха съгрешили дотолкова, че да получат обвинение от Темида. Напротив, те приеха поканата на ръководството по повод кампанията „Съдът отблизо“. В ролята на преподавател в този час влезе апелативният съдия Христо Крачолов.

Учениците пък се запознаха непосредствено с работата на магистратите, като под формата на ролеви игри младите съдии, прокурори и адвокати взеха участие в симулативен съдебен процес .

Оказа се, че най-интересно на тийнеджърите бе разпознаването на лице, заподозряно в извършване на престъпление и правилата за конвоирането му до съдебната зала. Специално внимание бе отделено на престъпленията, свързани с придобиването и държането на наркотични вещества и предвидените в закона наказания, както и с особените правила за разглеждане на делата, при които подсъдими са непълнолетни лица.

Деветокласниците от гимназията бяха водени лично от директорката г-жа Мариана Димитрова. Чуйте какво казаха организаторите на „Съдът отблизо“:

 Повече за баловете в Руската гимназия и мнението на учениците за Белите нощи вижте ТУК

За автора

Вашият коментар