Ученици взеха участие в състезанието „Най-добър млад керамик“

Седемнадесет ученици от шест професионални гимназии в страната се явиха на десетия юбилеен Национален кръг на състезанието „Най-добър млад керамик“. Домакин на надпреварата беше Художествената галерия в Русе, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Състезателите изработваха керамично изделие по предварително създаден от тях идеен проект на тема „Форма, вдъхновена от природата“.

Първа в индивидуалното класиране е Михаела Йорданова от 11-и клас в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „П. Пенев“ в Русе. Втора е Зара Методиева от 12-и клас в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Шумен, а трета е Йорданка Генкова от 11-и клас в Гимназията по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ в Ямбол.

В отборното класиране първи са възпитаниците на Професионалната гимназия по химични технологии и дизайн „Проф. д-р Асен Златаров“ в град Нови пазар. Втори е отборът на Професионалната гимназия по керамика в град Елин Пелин, а трети са учениците от Професионалната гимназия по строителство „П. Пенев“ в Силистра.

Вашият коментар