Веселина Серафимова от УХТ с награда за отличен успех

Веселина Серафимова получи награда за отличен успех от Българската национална асоциация по етерични масла, парфюмерия и козметика. Тя й бе връчена на церемония след опознавателната практика на студентите в аулата „Милен Бешков“ на Университета по хранителни технологии /УХТ/ от изпълнителния директор на асоциацията Гергана Андреева.

Чест е за асоциацията да награди студент, който се представя блестящо в обучението, заяви Андреева. Призът има паричен еквивалент – стипендия, която покрива една семестриална такса, а средствата са заделени от продажбите на книги на преподаватели в катедрата.

Студентката от четвърти курс, специалност „Технология и дизайн на храни и ароматно-вкусови продукти“ благодари на асоциацията за жеста. Тя увери, че е направила най-добрия избор, идвайки да учи висшето си образование в Университета по хранителни технологии. Според нея нивото на обучение в УХТ е изключително високо, а преподавателите-професионалисти. Надява се да работи в областта на специализацията, която е започнала във втори курс – „Технология на козметиката, маслата и тютюневите изделия“.

Изпълнителният директор на асоциацията Гергана Андреева изнесе пред студентите лекция, с която показа връзката между бизнеса и науката. Тя запозна присъстващите с производството на етерични масла и ароматични продукти, както и със създаването на парфюмерийни и козметични препарати.

Вашият коментар