Бойко Борисов: Диктаторът Румен Радев води държавата към банкрут

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че заложените от служебния кабинет разходи ще убият предварително следващ редовен кабинет и упрекна президента Румен Радев в стремеж към еднолична власт.

Стремежът към еднолична власт на диктатора Румен Радев води държавата към банкрут. Неговият слуга Асен Василев внесе взривоопасна актуализация на държавния бюджет, която не само задължава бъдещите поколения, но и ще доведе до скорошно увеличаване на данъците за българските граждани. Обръщам се към шайката на Румен Радев – признайте пред българите, че искате да купите изборите на кандидат-президента и сметката ще бъде платена от джоба на данъкоплатците!

Заложените от служебния кабинет разходи убиват преждевременно следващ редовен кабинет, какъвто и да е той. Знам това, защото като премиер лично съм теглил каруцата от калта – и след Тройната коалиция на Сергей Станишев, и след кабинета на Пламен Орешарски. Страх ме е за бъдещето на България, защото служебният кабинет води държавата към невиждан досега дефицит.

Призовавам партийните лидери да проявят разум – нека само най-неотложните разходи от актуализацията на бюджета да бъдат приети. Ако ИТН са искрени във възмущението си спрямо актуализацията, внесена от служебния кабинет, нека да напуснем парламента заедно! Без двете най-големи партии бомбата, заложена от Радев, няма как да бъде приета от парламента. Но Слави Трифонов вече обяви, че застават зад кандидат-президента и неговия кабинет.

Нашата политика винаги е била да харчим толкова, колкото изкарваме. Управлявали сме така, че хазната да бъде на излишък. Няма друга здрава сила освен ГЕРБ в България. Победихме ги на изборите в България и то с техните машини, пак ще ги бием!

За автора

Вашият коментар