В Плевен се гордеят с уредените си пътища

За поредната абсурдна ситуация с пътищата на Плевен ни сигнализира нашият читател Любомир Даков. Той е възмутен от състоянието на разбития асфалт и огромните дупки в ЖК Дружба, които зеят повече от две седмици. „Пътят е много опасен за преминаване. Няма машини, няма работници, а за знаци да не говорим“, пише ни Любомир.

А коментарите в интернет на плевенчани са еднозначни.

„Плащайте си чинно данъците и по такива улици и пътища ще си трошим колите.“, пише Ценка Иванова.


„Да перефразирам кмета“ – „Ще стане, когато е готово“, коментира Михаил Стефанов. И добавя към коментара си „Даже да приемем, че всички са кристално честни, както кмета твърди, мислиш ли, че в тази, а и не само в тази община има хора с капацитет да напишат грамотно обществена поръчка. Ма те така са свикнали, цял живот така са работили, мърляво и през пръсти. Да ги утрепеш не могат да разпишат правилно права, задължения, срокове, безопасност, риск асесмент, енвайраментал импакт…. и още хиляди неща. Те всички ползват едни типови рамкови договори, в които има обем, цена и общ срок за извършване, нищо друго. Толкова си могат, пич, ако жената на кмета реши да прави ремонт на банята, дали така ще подпише с някой договор. Или ще тича да провери колко струва това, пък онова, пък ще иде да види работата на майстора, пък ще пита семейни приятели. Ама тука е общо, всякак става. И всичко е ок по закон, няма проблеми.“

Гражданите обръщат внимание и на други проблемни пътища в града и околията. „Елате да видите в село Одърне какви кратери има и никой нищо не прави! Голям зор беше да отрежат и закърпят стария асфалт, сега пък със зор ще го запълнят“, твърди Маринелка Георгиева.

Цветомир Петков пък е възмутен от детската площадка на параклица, която е дори в по-лошо състояние.

За автора

Вашият коментар