Даниел Митов: ГЕРБ си има лидер и той се казва Бойко Борисов

Даниел Митов използва профила си в социалните мрежи, за да предаде послание към „Демократична България“ по повод изразено мнение, че ГЕРБ трябва да се разграничи от своя лидер Бойко Борисов, за да има възможност за бъдещи разговори между двете политически формации.

Един от съпредседателите на ДБ предлага на ГЕРБ да се разграничи от лидера си, защото така щели да се създадат условия за започване на разговори между двете формации. За да няма объркване и спекулации, е добре да се уточнят няколко основни положения:

1. Политическа партия „ГЕРБ“ има лидер и той се казва Бойко Борисов. Поставянето на условия във връзка с политическото лидерство на партията, утвърдено пряко и чрез демократични процедури от нейните членове, е неприемливо и меко казано неудачно. Още повече, когато тяхната цел е разговор за съставяне на кабинет.

2. Партията има председател, заместник-председатели и Изпълнителна комисия, които определят нейния политически дневен ред. Зад тях стоят пет победи на парламентарни избори, стотици кметове и общински съветници в цялата страна и стотици хиляди избиратели. Поставянето на тяхната свободна воля под въпрос е като минимум проява на неуважение. В последните месеци се видя, че опитите тази воля да бъде пренебрегвана, водят единствено до хаос и невъзможност да се състави редовен кабинет.

3. И на мен не ми е работа да давам акъл на други партии. Струва ми се удачно обаче да отбележа, че ДБ бяха обвинени в поставяне на неприемливи условия при преговорите за съставяне на правителство. Затова едва ли в такъв момент е подходящо да даваш публични доказателства за истинността на подобна теза.

За автора

Коментари (1)

  1. Да не се забравя че ДБ са хората на Костов които подариха държавните предприятия на хората си и те за 24 часа забогатяха. Нинова беше при тях и й подариха Техноимпекс. Ама за това тя мълчи. Срамота. Такава партия няма място в парламента. Вън.Н

    Отговор

Вашият коментар