Ивайло Мирчев: Надявам се, че скоро Фандъкова и герберските калинки ще си понесат отговорността

Ивайло Мирчев от „Демократична България“ публикува мнение в социалните мрежи, с което акцентира на важните теми в политическия живот и перспективите пред страната след гостуването си в предаването „Денят“ с Веселин Дремджиев.

„ГЕРБ и ДПС правят всичко възможно да бавят времето, за да не заседава правната комисия, на която трябва да се гласуват Законът за съдебната власт и този за Бюрото на Гешев.

Забавянето може да бъде фатално за тези решения. Ако президентът разпусне Народното събрание на 15 септември, ще бъде много трудно те да минат през пленарна зала.

Гешев е проекция на Доган и е нормално да няма реакция за пристанището му. Там една частна фирма е получила 400 млн. лева от държавата, за да може да има достъп до корабите.

Служебният министър на транспорта е уплашен, защото откакто има НС, ние не сме спирали да му задаваме въпроси. Хората трябва да разберат, че удълбочаването на варненското пристанище е една далавера.

Огромен проблем е, че вече втори парламент не може да осигури управление. Но е факт, че служебното правителство се справя доста по-добре от правителството на ГЕРБ.

Надявам се, че ИТН са си направили изводите за всичко, сторено до момента, и след тези избори да седнем спокойни за разговори.

В София ГЕРБ не са изразходили и ⅓ от бюджета за 2020 г. за детските градини, защото не могат да ги разпределят на техни фирми. Резултатът от това е, че детски градини и ясли няма.

Надявам се, че скоро ще успеем да предизвикаме местни избори в София и г-жа Фандъкова заедно с всички герберски калинки да си понесе отговорността.

Нормално е, когато един отбор не работи добре, капитанът да си преосмисли стратегията. Благодарим на Методи Лалов за работата до момента в Столичния общински съвет.“

За автора

Вашият коментар