Кирил Петков: Няма да съм премиерът, подал ръка на някой, крал милиарди от България с години

Европа е във война, войната дойде обратно на нашия континент. Правителството ни попадна в „перфектната буря“, но всички тези кризи са измерения на една добре планирана стратегия, правена с години. Въпреки това не накланяме глава, а взимаме правилните решения в името на българския интерес. България има собствен глас и ние сме част от НАТО и ЕС. Подкрепихме санкциите срещу Русия. Помагаме на бягащите от войната. Градим от нулата неработещи или липсващи структури за реакция при огромна бежанска вълна. Гарантирахме хляба на българските граждани. Отблъскваме хибридните атаки, посочи в изказването си премиерът Кирил Петков в рамките на Годишната среща на бизнеса с правителството, организирана от „Капитал“.

Режимът на Путин не е Русия и тази братоубийствена война го показа. Войната е възможност за България да направи нов преглед върху инвестициите в отбраната и да запълни съществуващите дефицити, да осъществи реална и ускорена диверсификация на енергийните източници. Възможност е да се обединим, да кажем кои сме като българи и страната ни да не е на кръстопът – вече сме взели завоя и трябва да го отстояваме, категоричен бе министър-председателят Петков.

Борбата срещу корупцията в България остава наш ключов приоритет, защото корупцията включително е свързана с геополитиката. Няма да съм премиерът, подал ръка на някой, крал милиарди от България с години. В момента тези хора имат един пазител и той се казва г-н Гешев, но техният проблем е, че сме в Европейския съюз и Европейската прокуратура ще бъде нашият инструмент да се освободим от тази схватка на корупцията, добави Кирил Петков.

За автора

Вашият коментар