Корнелия Нинова: Ще положим усилия за стабилност и промяна на модела

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова получи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Ето какво заяви тя по повод възможността за съставяне на кабинет:

Разбираме отговорността, която поемаме в момента. Знаем, че България е поставена пред изпитания. Ще положим усилия да съставим редовен кабинет с мнозинство в парламента, което да предприеме мерките за реформа, за промяна на досегашния модел на управление, да гарантира в следващите месеци стабилност на България и сигурност за българските граждани. Ще опитаме всичко по силите си, за да дадем гаранция за сигурност и стабилност.

Имаме два избора – да съставим редовен кабинет и мнозинство, което да взима най-важните решения или отиваме на избори. Имаме аргументи защо трябва да има редовен кабинет и всички колеги са съгласни, че идват кризи, на които трябва да отговорим. Имаме платформата, която постигнахме на първите разговори – политиките, върху които се обединихме. Има всички налични условия за разбирателство, ако имаме мисъл за държавата и хората.

Най-вероятно в четвъртък ще съберем Националния съвет и коалиционните партньори, там ще решим как да продължим. Искаме да отидем пред нашия колективен орган с някакво готово предложение след разговори с партиите. Ще бъдат динамични 3-4 дни.

Ще предложим на колегите от другите партии всички разговори да са публични от начало до край. В такива сложни моменти започват всякакви манипулации, слухове и клюки, които биха навредили на един сериозен процес на преговори. Затова ще предложим, надявам се да приемат, всичко от начало до край да бъде публично. Народът да знае кой за какво настоява, кой не иска и защо не иска.

За автора

Вашият коментар