150 доброволци от Пловдив с награда от Световното по фехтовка (СНИМКИ)

Доброволците на НАРД с изключително висока оценка от Международната федерация за участието си в Световно първенство по фехтовка за младежи и кадети

На 150 доброволци от Националния алианс за работа с доброволци се включиха тази година на Световното първенство по фектовка за младежи и кадети, което се проведе в Пловдив. Те бяха наградени, а специалното отличие бе връчено на Вера Кирилова.

Общо 1560 състезатели от 105 страни взеха участие в надпреварата, която се проведе от 1 до 10 април в палата 13 на Международен панаир Пловдив.

По традиция Величка Христева предаде тържествено знамето на Федерацията на Италия, където догодина във Верона ще се проведе световното първенство. Почетен медал от името на Община Пловдив пък получи Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности  социална политика “ по време на закриването на световното първенство по фехтовка за младежи и кадети.

„Изненадата на това първенство е, че има медалисти от страни, които никога не са били на подиума“, съобщи Величка Христева, председател на Българската федерация по фехтовка. Тя не пропусна да отбележи, че е получила висока оценка за добрата организация и провеждането на състезанието.  

„През последните 10 дни бяхме свидетели на 19 вълнуващи събития, където фехтовачи от цял свят премериха сили. Те създадоха и приятелства, независимо от културните различия, но породени от страстта към фехтовката“, сподели Емануил Кадзиянакис, генерален секретар на Международната федерация по фехтовка.

„До края на годината в Пловдив ни очакват още много първенства, които сигурен съм ще преминат през същия огромен интерес. През месец юли – европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени и световно първенство по академично гребане за юноши, девойки и младежи до 23 години. През октомври е световното първенство по борба за ветерани, а най-скоро – на 30-и април предстои провеждането на маратон „Пловдив“, сподели заместник-кметът Георги Титюков.

За автора

Вашият коментар