2000 КИЛОМЕТРА ИЗМИНАХА УЧАСТНИЦИТЕ В „55 ЧАСА“ ДО ТОЗИ МОМЕНТ

Краси Георгиев продължава въпреки първите проблеми, а „Празникът на мотивацията“ привлича все повече хора

Изминаха първите 24 часа от предизвикателството на ултрамаратонеца Краси Георгиев. Той стартира вчера от Гребната база в Пловдив точно в 10 часа, подкрепен от множество деца от Спортно училище „Васил Левски“, Еко училище „Слънчев лъч“ и разбира се малките супергерои от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Той избяга първите 100 км за 11 часа и 23 минути, а в края на първото денонощие пробегът вече е 160, което е според поставената от Краси цел. През нощта той е спирал веднъж за 15 минути и още 2 пъти по 30 минути за сън, без да е правил никакви други междинни почивки. Физиотерапевтът му Димитрина Сивкова съобщи и за първите проблеми – заради ниската температура са се възпалили сухожилия зад двете колена, мазоли на ходилата, раздразнено дишане вероятно породено от прах и като цяло умората, която е започнала да си казва думата. Всички проблеми са третирани и на този етап не са притеснителни за общото състояние на Краси и неговата крайна цел.

И днес „Празник на мотивацията“, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, продължава в Цар-Симеоновата градина с различни и още по-разнообразни активности. Освен велосипедите, фитнес уредите, лонгборда и халфбайк, днес посетителите на градината ще могат да се включат във функционални тренировки на открито, класове по зумба и уроци по кънки.

До този момент в предизвикателството, заедно с Краси са се включили около 500 души – от деца до възрастни, като бройката расте с всяка минута. Припомняме, че за всеки изминат километър от всеки, регистрирал се по време на предизвикателството, един от партньорите на събитието ще дари по 1 лев на километър за благотворителни каузи, между които и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.  До момента от всички участници са изминати приблизително 2000 км.

Предизвикателството „55 часа“ стартира на 28-ми септември в 10 часа сутринта от Гребната база в Пловдив, премина покрай река Марица, за да намери своя дом за повече от две денонощия в Цар-Симеоновата градина в центъра на града, където се превърна в „Празник на мотивацията“ – част от програмата на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019".

Краси Георгиев е бегачът-ултрамаратонец, който непрестанно изненадва с на пръв поглед непостижимите цели, които си поставя. Краси Георгиев е впечатлявал с постиженията си на едни от най-трудните ултрамаратони в света, сред които определяният за най-тежък в света – Бедуотър 135 в Долината на смъртта в САЩ. Наред с предизвикателствата, Краси подкрепя и значими каузи. С последното си събитие “36 часа” той събра пари за 26 деца, преборили онкологични заболявания, които заминаха за “Игри за победители” в Москва, където спечелиха 27 медала.

 

 

Вашият коментар