3 317 км изминаха пловдивчани с велосипед само за 1 ден (СНИМКИ)

Пловдивчани вече стигат до Луната с велосипед

Район Тракия бе отново домакин на уникалното по рода си велосъбитие

Вело предизвикателството – да изминем заедно дистанцията от Земята до Луната, завладя Пловдив на 6 октомври. Километрите, изминати от всеки участник, се сумират, за да се достигне до точната дистанция от 384 400 км. 

Стартът в Пловдив беше даден в 11:00 ч. до парк "Лаута" на кръстовището на улиците "Проф. Цветан Лазаров" и ул. "Стоян Паразов". Стартът на събитието беше даден лично от г-н Костадин Димитров, кмет на район Тракия и г-н Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на фирмата организатор.

Уникалното спортно събитие предизвиква ентусиасти да преминат заедно разстоянието от Земята до Луната. Целта на предизвикателството е чрез колоездене, плуване, тичане и други спортни активности служителите от 6-те държави, в които белгийската КВС Груп присъства, подкрепени от приятели и партньори, да преодолеят точно 384 400 км. 

Всички включили се, прибавят своите километри към постиженията на Групата до момента. В края на предизвикателството километрите им ще бъдат монетаризирани за каузата „ДЗИ – история с бъдеще“ – висше образование за повече български деца.

Програмата на застрахователната компания всяка година подпомага избрани  студенти в дългосрочен план чрез осигуряване на месечни стипендии  и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години  – до завършването на тяхната бакалавърска степен.

В предизвикателството в Пловдив се включиха над 120 професионални участници, както и десетки любители. При вторият вело тур в България бяха изминати общо 3317 км. Третата спирка от вело турнето е Стара Загора.

За автора

Вашият коментар