50 отбора от 30 фирми се включиха в първия Business Run в Пловдив (СНИМКИ)

Маратон Пловдив“ е победителят в първия Business Run в зона Тракия, домакините от „Либхер“ са бронзови медалисти

Теодор Ганев, Павел Динев, Васил Кацаров и Андрей Гридин бяха наградени от фирма 60К, а Либхер ги зарадва с огромен хладилник

Точно за 58 минути и 6 секунди отборът на „Маратон Пловдив“ избяга днес 16-киломометровото трасе около завода на LIEBHERR в зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона. 4-мата бегачи от неправителственото сдружение спечелиха провеждащия се за първи път в Пловдив кръг от най-голямото фирмено състезание – Business Run. Огромен хладилник за офиса бе наградата за победителите.

„Сега направете с него почетна обиколка“, шеговито призова атлетите при награждаването Красимир Кирков, ръководител на отдел „Управление на човешките ресурси“ в „Либхер Хаусгерете Марица“ ЕООД. Отбор на немската компания, която бе своеобразен домакин на събитието, грабна бронзовите медали, със сребро се окичиха от ЕС БИ ТЕК ГЛОБЪЛ ЛИМИТЕД – клон България. iCard са дамският отбор победител, а смесеният – TELUS International Europe.

Над 30 мултинационални фирми с 200 състезатели-любители, сформирани в 50 отбора, се включиха в щафетното бягане вчера въпреки ураганния вятър. Най-масово участие взеха от компаниите LIEBHERR  – с 5 отбора и от ABB – с 4 отбора.

„Целта на нашия екип е да накара хората да се движат, правим едно дружелюбно състезание между фирмите, най-добрият начин за тийм билдинг като екипите вършат нещо позитивно за себе си“, посочи Еленко Еленков от Спортен клуб „Бегач“, организатор на състезанието. Той допълни, че всяка участваща компания допринася и за добра кауза – 30 процента от таксите, 2 500 лева, ще бъдат дарени на пловдивските Сдружение „Празнични герои“ и Центъра за психологически консултации „Феникс".

„Бегач“ са изключително добри професионалисти и идеята им е страхотна – да съберат бизнеса на едно място, да станат хората от бюрата, да се усмихнат и вместо да лежат вкъщи през уикенда да се разкършат. Тази година 50, догодина 200 отбора“, пожела Борис Недев, съсобственик на „Био Фреш“, който се включи в щафетата, само дни след като успешно приключи участието си в триатлона Ironman в Барселона. 

„Надявам се да превърнем Бизнес рън Пловдив в традиционен корпоративен маратон, общ празник на фирмите от ТИЗ“, сподели инж. Синан Емин, член на Съвета на директорите на „Техно Акташ“ АД, минута след като избяга своята част от щафетата – 4 км. Той предложи да се добави и семейно състезание в събитието.    

Домакинство за следващото издание на Business Run пожела Емил Димитров, директор направление „Логистика“ на Кауфланд. Неговите две дъщери активно участваха в Kids Run за деца от 3 до 14 години.

ВИДЕО от втория голям пловдивски маратон, който се проведе тази година:

Първото пловдивски издание на „най-големия тийм билдинг в България“ Business Run се проведе в партньорство с „Клъстер Тракия икономическа зона“, съвместно с LIEBHERR, Schneider Electric, SportPass, 60k, Пощенска банка, Renault и Vivacom.

СНИМКИ от пловдивския маратон в края на април вижте ТУК

За автора

Вашият коментар