Вегани разрушиха барбекютата в парк „Лаута“? Оставиха послания… (СНИМКИ)

Всички барбекюта в парк „Лаута“ са унищожени при вандалски акт снощи, съобщи кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров

Тази сутрин той е получил сигнал по телефона си от граждани, които всяка сутрин се разхождат или спортуват в парка. На постаментите на разрушените до основи барбекюта с червена боя извършителите са оставили надписи, които гласят: „Месото е жестокост“, „Месото носи болка“, „Месото е страдание“.

„Всичко говори, че най-вероятно става въпрос за умишлен вандализъм. И трите барбекюта са изпочупени, като са използвани инструменти“, каза районният кмет.

Полицията е сигнализирана, а извършителите се издирват. В „Лаута“ има видеонаблюдение и в момента се преглеждат записите от камерите.

„Надяваме се хората, унищожили обществено имущество, да бъдат разкрити, за да си понесат отговорността и заплатят щетите“, сподели още Костадин Димитров, който уточни, че барбекютата ще бъдат възстановени максимално бързо. 

Той подчерта, че мястото е привлекателно за прекарване на свободното време от жители от целия град. През почивните дни на там се организират рождени дни, пикници и приятелски срещи. Парк „Лаута“ вече се превърна в  едно от любимите  места  на пловдивчани.

Още за вандализма в Пловдив в последните няколко дни и откраднатите хдус инструменти на вело работилниците може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар