Активната събота в Пловдив събра стотици в голямо предизвикателство (ВИДЕО и СНИМКИ)

Стотици деца и техните родители станаха част от Активната събота, която се проведе в парк "Лаута" през уикенда. Малки и големи се включиха в поредицата спортни инициативи в рамките на националните кампании Wake Your Body, организирана от сдружение "БГ Бъди Активен и WOWspot. 

В петък  на самата Главна в Пловдив датчани демонстрираха футбол на малки вратички.  В инициативата се включиха десетки пловдивчани и получиха по един безплатен урок как се прави крачол с технични футболни умения, а няколко чса по-късно от 9:30 часа на съботния ден всички се забавляваха с много разнообразни игри. 

Най-добрите обучители в града под тепетата даваха уроци по йога за деца или паневритмия, kango, freefit, организираха игри по лъвски скок, стрелба с лък, придвижване със саморъчно направен сал за семейства и още интересни занимания. Усмихнатите датчани  отново демонстрираха мини футбол и се забавляваха с правене на крачоли, а женският отбор по волейбол на Марица демонстрираха шампионските си умения в специално отредена за това зона. 

"Последните 50 години ние само седим, не правим нищо друго. А това води до редица болести, като диабет, алцхаймер, болки в гърба и изключително много заболявания, които можем да избегнем, ако сме малко по-активни", сподели координатова на Седмицата на движението за цяла Европа Ласка Ненова

"Когато сме в група – ние сме общност, в която има предизвикателство. Тези хора морално те подкрепят и е по-лесно да си физически активен и оправданията от типа на изморен съм, имам да уча, пие ми се кафе остават на заден план", сподели пред mediacafe най-движещата се пловдивчанка. 

"Промяната, която извършихме в парка, го превърна от занемарено и опасно дори за преминаване място в едно от най-привлекателните градски места, посочи районният кмет Костадин Димитров след събитието. Като пример за това той определи факта, че неслучайно все повече компании, медии и спортни организации предпочитат именно „Лаута“ за своите инициативи", допълни районният кмет на Тракия Костадин Димитров в специално обръщение до медиите. 

Кадрите отвисоко са предоставени на mediacafe.bg от фирма SkyviewU 

За автора

Вашият коментар