Nasimo в Капана фест: „Ние се бунтуваме срещу системата“ (СНИМКИ)

Фестът в Капана приключи с невероятно много положителна енергия, оставена с голямо наследство по уличките му. Много, страшно много изкуство се бе разпиляло из целия Капан в Пловдив, което  остави спомени за още дълги години напред.

Една от приятните изненади за града бе и посещението на един от най-известните графити артисти в България – Nasimo, който също взе дейно участие във феста.

Ето какво каза Nasimo за фестивала, за графитите и за живота пред graffiti.bg

С какво участваш, какво си нарисувал този път?

Стената се казва “Goloka – the chain Rockers” и показва образ, който до преди малко е изпитвал някакво притеснение, е бил затворник с верига около устата ти, нямал е мнение или е нямал право да говори, липса на свобода. Обаче, когато е отворил Книгата на книгите и е получил знанието, което му е помогнало да се освободи, той получава достатъчно мощ, за да счупи тази верига и да стане наистина свободен.

Ние от “Goloka“ имаме идея да помогнем на хората да достигнат до знанието, което ще им даде тази сила да бъдат свободни и щастливи. Затова ние сме като рокери със правилна мотивация да помагаме на себе си и на другите. Целим се да издигнем съзнанието на хората на по-високо ниво.

Ще ми разкажеш ли малко за “Goloka“?

“Goloka“ има за цел да събере артисти от всякакви сфери, които водят някакъв вид осъзнат живот и се опитват да направят нещо повече, с което да помагат на цялото човечество и да се издигат духовно. Ние помагаме като даваме пример със себе си и даваме знание, което е помогнало на нас. Говоря за ведическото знание, ние сме го пробвали и сме убедени в ефекта му, а сега се опитваме да го споделяме със всеки, който има интерес.

Ние се бунтуваме срещу системата, която превръща хората в животни. Една машина има различни качества, в нашата машина ние имаме много повече качества, отколкото животните, но не ги използваме.

Мисля, че всеки човек търси истинското щастие и свобода, но не знае как да го намери. Ние сме street age движение, следващо 4 принципа, който за много важни, за да вървим нагоре – без алкохол, без нараняване на другите (без месоядство), никакъв извънбрачен секс и никакъв хазарт. Това са 4-те прнципа, които те издигат на по-висока платформа.

В момента се заформя и хип хоп вълна – out of space съвместно с Goloka. Те правят съзнателен хип хоп и създаваме ново течение. Хората, които се включват в идеята ни са от всякакви сфери – калиграфи, художници, поети, хип хоп артисти, рок артисти, графити артисти. Всякакви хора, които са на същата вълна и работят за едно и също нещо.“

Колкото до Капана фест, Nasimo сподели:

Феста е чудесен, това е супер събитие, дава възможност на хората да видят някой, който прави нещо и да провокират артистичната част у тях. Всеки може да създаде нещо хубаво, което да облагодетелства положително. Самият Капан е много положително място. А в България има толкова качествени хора, толкова огромни таланти, можем да си създадем истински рай.

Повече за Nasimo и неговите произведения можете да намерите в graffiti.bg

Вашият коментар