Акция на МВР привика фенове за справка заради протеста днес

Акция на орагните на МВР е извършена тази вечер във всички големи градове в страната, заради организирания днес от 10:00 часа протест в София. Рано тази сутрин привърженици на местните отбори от Пловдив и София са били изведени от домовете им за подписи и гаранция, че няма да се включат в масовото шествие в столицата.

Около 30 са общо феновете на Ботев и Локомотив привикани за справки и разпит. Почти всички са с присъди от осъдителни действия по родните футболни стадиони и това дава предпоставка за включване в предполагаемите безредици пред парламента, според МВР.

Протестът е организиран в социалната мрежа от различни активисти и протестиращи, участници от последната година, на които им е писнало от мирните шествия и искат вече реални действия от протестиращите. Още вчера Ранобудните студенти се разграничиха от него, но обявиха, че ще присъстват на него наго граждани. 

Ето и какво се казва в официалното съобщението на една от страниците:

Събитието "тържествено приключване на мирните протести" бе докладвано и изтрито от фейсбук покрай събирането на достатъчно будни българи готови да направят каквото трябва. Явно е, че сме започнали да напипваме начина да вземем оставка от който ги е страх. На 10ти януари ще направим нужното, но този път- няма да приказваме публично всичко, което ще трябва да се направи! Този път трябва да събираме хора още по- усилено от преди, за да не си помисли някой, че събитието е отменено- вас нещо може ли да ви откаже?

Снимка: Стефан Стефанов

За автора

Вашият коментар