Бивши канарчета станаха Шампиони

Турнирът „Аматьори срещат професионалисти” с Ариана премина успешно в Пловдив и излъчи победителя с име „Шампиони”, в който участват бившите футболни звезди от Ботев Пловдив. Ясен Петров, Георги Котулов и Лилчо Арсов станаха шампиони на Пловдив в регионалния кръг на турнира „Аматьори срещат професионалисти”. На финала победителят надделя в играта срещу  тима на „Еко Конс”, но и двата отбора демострираха изключително прецизна и синхронна игра, с каквато някои професионални български отбори не биха могли да се похвалят.

Още в самото начало на срещата, „Еко Конс” поведоха с гол във вратата на Лилчо Арсов, минути след което отборът на „Шампиони” изравни. Резултатът остана 1:1 до края на редовното време и дузпите се оказаха решаващи. Спасена топка от вратарят на „Шампиони”, реши изхода на мача, който завърши с краен резултат 5:4. На 3-то и 4-то място в „Аматьори срещат професионалисти” завършиха отборите съответно на „Дънди Юнайтед” и „Ялова поляна”.

Капитанът на „Шампиони” – Ясен Петров призна, че отборът играе за първи път в този състав и е събран в деня на стартиране на „Аматьори срещат професионалисти”. Пловдивският Джанини споделя още: „Играта на големи и на малки врати е много различна. Нещата са близки в отделни елементи – напрежението е едно и също, когато стане напечено пред наказателното поле”.

По време на „Аматьори срещат професионалисти” в Пловдив „Шампиони” играха срещу 8 отбора и завършиха с обща голова разлика 39:8. Тимът на „Еко Конс”, обаче разби всички рекорди по голова разлика в турнира на „Ариана” с 50 вкарани гола в противниковата врата и едва 7 топки, пробили през защитата на вратаря на отбора.

Шампионът на Пловдив получи специална ръчно изработена купа във формата на чаша Ариана, пълна с 3 литра от висококачествената бира. Връчи я идолът на аматьорския футбол Краси Радков заедно с медалите за 1-во, 2-ро и 3-то място.

Организаторите от Ариана бяха предвидили и три индивидуални награди за топ играч, голмайстор и феърплей на турнира. За точните си 17 попадения в противниковите врати Георги Котулов бе отличен като голмайстор. Ясен Петров бе обявен за фейрплей футболиста на турнира в Пловдив, а топ играч стана Атанас Петков от отбора на „Еко Конс”.

Общо 176 мача бяха изиграни през трите дни в Пловдив. Турнирът в града бе третият от поредицата регионални квалификации в рамките на непрофесионалното футболно първенство на Ариана. Общо 144 отбора с над 1400 играчи се състезаваха за купата в Пловдив. Организаторите преброиха над 4000 души посетители на спортното събитие в града.

Вашият коментар