Честит празник, спортни журналисти!

На 2 юли се отбелязва Денят на спортните журналисти, като празникът се отбелязва от 1995 г. по инициатива на Международната асоциация на спортния печат.

Професията „спортен журналист“ винаги е  била смятана за една от най-привлекателните. Отвън изглежда, че сякаш човек е превърнал хобито си в работа. Но дали е така? Лесна или трудна е тя?

Всъщност работата „спортен журналист“ е като всички останали. А със сигурност не е лесна,затова и съвсем заслужено  спортните журналисти имат един ден в годината, в който се чувстват малко по-специални. Затова, честит празник, спортни журналисти!

Тъй като спортните коментатори винаги са били сред най-обсъжданите фигури ще отбележим днешния ден с най-доброто, което са ни поднасяли. Е.. много е трудно да изредим всичко, все бисерите валят всеки ден.

"Гърците трябва да се върнат към славното си минало, да се вдъхновят от героите си Ахил, Агамемнон, Хектор, великият ПЕВЕЦ ОДИСЕЙ „ -Радостин Любомиров, Гърция и Чехия 2012г.

"Вувузелите сякаш усещат, че нещо интересно ще се случи" Петър Василев, Холандия – Дания, 2010 година

Головете са като кетчуп. Понякога капят по много от бутилката, а понякога – не“
Валери Генов, Аржентина – Босна и Херцеговина,2014г.

"Белокосият специалист (Берт Ван Марвайк) е принуден често да се докосва до атрибута" Радостин Любомиров, Австралия – Гана,2010 г

"Целият отбор го приема като баща, не случайно един от играчите е негов син" Андрей Демирев за селекционера на Словакия – Владимир Вайс, Словакия – Парагвай,2010г

„Мика, ела насам, че Лео ако те ухапе, не знам баща ти какво ще ни направи“
Люба Пашова, студио преди осминафиналите, 2014г.

„Тери направи срещу Еквадор толкова грешки, колкото не беше правил през целия си сезон във Висшата лига (2?) „ Ивайло Ангелов, 2006г.

"Да видим дали домакините ще се възползват да сложат този проскубан петел в тигана" Ивайло Ангелов, ЮАР – Франция,2010г.

„Меркел все едно тя е треньор на този отбор… Ами то тя си е“
Никола Ибришимов, Германия – Аржентина, 2014г.

"Удар! И Браво! Браво на Мболи! Казвам браво, защото го чувствам по-близък" Ивайло Ангелов, САЩ – Алжир, 2010г
 

Вашият коментар