Евроспорт показва Пловдив, „суперсилните“ мъже харесаха Гребната и пловдивчанки (СНИМКИ)

На 14 август Евроспорт ще излъчи 7-ия кръг от Шампионската лига „Стронгмен" 2015, който се проведе на площад „Централен“ в Пловдив. Тогава зрителите ще могат да видят не само как „Планината” Тор Бьорнсон печели SCL Bulgaria 2015, но и забележителности от Европейската столица на културата 2019.

Заслугата световната спортна общественост да се фокусира върху Пловдив е на председателя на фондация „Славна България” Огнян Кръстев, основен организатор на невижданото досега в България спортно събитие. Той от своя страна изтъква съдействието, което община Пловдив и лично кметът на града Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Титюков винаги са оказвали за реализирането на събития от подобен ранг.

Тор Бьорнсон и останалите 9 звезди от Strongman Champions League, сред които и най-силният мъж на планетата българинът Стоян Тодорчев, не крият, че са останали очаровани от Града под тепетата.

Любимо място на великаните стана Античният театър, който ги впечатли със своите размери, невероятната гледка, а и с това, че е действаща сцена за представления и днес. Неслучайно Античният театър бе избран за фон на част от интервютата с атлетите, включени в заснетата за Евроспорт тв-продукция за състезанието и преживяванията на Тор, Кшищоф, Ервин и компания на българска земя.

Калдъръмът на Стария град доста поизпоти свикналите на стотици килограми натоварвания момчета, но не намали възхищението им от пловдивските възрожденски къщи. Следващата спирка бе Гребният канал, който освен любимо място за разходка на пловдивчани, се превърна в такова и на силовите атлети.

Най-честите им въпроси бяха дали могат да се изкъпят в „езерото”, но истинско изумление в тях предизвика огромното количество риба във водоема, което се надпреварваше за вниманието им, наред с гребните лодки.

„Много хора спортуват тук, други просто се разхождат със семействата си. Обстановката е много хубава, всички са много усмихнати. А ако имахме малко повече време, със сигурност бих метнал една въдица в Гребната”, сподели с усмивка сръбската Стронгмен – легенда Ервин Катона – Шампион на SCL за 2011 г. и бронзов медалист на Стронгмен Шампионската лига през 2013 и 2014 г.

Най-голямо впечатление на стронгмените обаче са направили грациозните пловдивчанки. „Накъдето и да се обърнехме, забелязвахме красавица, а до нея още една, и още една. Това е наистина забележително и вече искаме да се върнем и да останем за по-дълго”, заключава впечатленията си от Пловдив Тор Бьорнсон.

Вашият коментар