Game турнирите се завърнаха в Пловдив с гръм и трясък (ВИДЕО и СНИМКИ)

Професионалният отбор на BPRO спечели първия пловдивски турнир по Countre strike и стана големия победител в надпреварата

"Живеем и дишаме Counter strike", споделиха победителите, които са събрани в един отбор от цяла България

Огромен интерес предизвикаха балканските ни съседи, които записаха два румънски и два сръбски и един гръцки отбор, но в крайна сметка участие взе само сръбския отбор Squared. Участници от България обаче бяха от цялата страна и мериха сили в двудневното състезание в Панаирното градче

League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, DotA2, Hearthstone и FIFA17 бяха само една част от най-глобалните игри, в които професионални, полупрофесионални и аматьорски отбори запретнаха ръкави и се впуснаха в луди битки за Купата на E-arena Пловдив.

Повече от 48 часа, над 1000 състезатели сновяха из палата номер 2 на Панаирното градче, за да мерят сили в различните зони на първото подобно събитие под тепетата с награден фонд от 12 000 лева, организирано е от Game Evolution, Bpro Gaming, Healthy desk и Play HUB: Next level.

Градът под тепетата се превърна в арена на най-големия фестивал за електронни спортове и игри през изминалия уикенда, а пловдивския панаир в истински кошер от маниаци искащи да премерят сили с професионалистите в различни области и да усетят най-новите технологии, виртуална реалност, електронен спорт, като за целта бяха осигурени над 70 компютъра, като броим зоната на Леново, сцената, off-stage-а и зоната на BproGaming, 10 плейстейшъна и 5 чифта очила. 

Петте зони бяха разпределени из цялата палата с няколко свободни зони за почивки, специална зона за игри за професионалистите, коментаторско студио, Lenovo зона, Playstation зона, Hearthsone зона, VR зона, Rasing зона и зона за Аркадни игри. 

"Изключително сме доволни от интереса и организацията до този момент в Пловдив. все пак пловдивчани са тук заради турнирите 1vs1 и явно има повече хора, които играят стратегически игри. Но сме сигурни, че има и отборни играчи, които обаче няма къде да играят, но сме сигурни, че от другата година вече ще знаят какво ги очаква и ще се завърнат", споделиха Димитър Александров и Александър Геренски пред камерата на mediacafe.bg

"Вече втора години спонсорираме и осигуряваме възнаграждения за нашите играчи, които са пълни професионалисти в този бранш. За 2016-та година BPro CS: GO Team са спечелили над 27 000 лева", разкри още Александър Геренски.

Вижте какво споделиха още те, както и победителите веднага след финалата битка, спечелена от Bpro Gaming с 2:1:

Ето и имената на всички победители заедно с наградите, които спечелиха

Counter-Strike: Global Offensive

1. Bpro Gaming – 2500лв.

2. Божествата – 1250лв.

3. Squared Esports (Сърбия) – 750лв.

4. Arcade – 500лв.

League of Legends:

1. Gplay – 2500лв.

2. Слънчоглед – 1250лв.

3. Президентите – 750лв.

4. Thunder Lions – 500лв.

DotA 2:

1. Buhal Gaming – 1500лв.

2. Epic Fail – 500лв.

3. The Villains – предметни награди

Фотограф: Силвия Георгиева

За автора

Вашият коментар