Георги Убинов представя „Принципите ДОС и ДОЖ“

Легендата на българския футбол и ветеран на Ботев Пловдив Георги Убинов – Графа представя нова книга тази седмица в Пловдив. В четвъртък, 17 януари, в книжарница „Хеликон” балканският шампион с "жълто-черните" през 1972-ра година разглежда „Принципите ДОС и ДОЖ”.  Поставя основополагащи въпроси от сферата на философията и антропологията.
В „Принципите ДОС И ДОЖ” ясно проличават авторовият профил на мисълта и стилистичните му особености. Авторът разсъждава, коментира и обобщава върху теми, които през вековете са легитимирали своята актуалност и са се превърнали в базисни понятия за човешкото присъствие и комуникация, посочват специалисти след предварителен прочит на „Принципите ДОС и ДОЖ”.
Известно е, че Георги Убинов е от интелектуалците на съвременен Пловдив и България, проявяващи интегративно своя талант. Убинов е изявен футболист на „Ботев” Пд, забележителен реализатор (вкарал е най-бързия хеттрик), треньор, дипломиран икономист, художник с няколко самостоятелни изложби и автор на текстове из античната история, философията и антропологията.
Книгата е преведена и на английски език.
Премиерата започва в 18.00 часа!
 
За Георги Убинов
 
Автор е на неофициален световен рекорд (ниво "А" група) – Най-бърз хеттрик с плонж и глава, през 1970 година в дерби мача Ботев – Локомотив. Този хеттрик е отбелязан за 11 минути – 52-та, 59-та и 63-та минута. Издател на регионалното списание "Тракия спорт. Автор е на първия "Футболен буквар" и на още много книги, последната от които е свързана със 100-годишнината на любимия му клуб. Озаглавява е "Когато канарчетата станаха орли". Има седем самостоятелни изложби живопис. Участва редовно в благотворителните търгове, организирани от "Професионалната футболна лига".
Снимка: podtepeto.com
 

За автора

Вашият коментар