Готови ли сте за 42 километров маратон в Пловдив?

Само шест месеца след уникалния MoveWeek, на 24 април 2016 година, Пловдив отново ще се превърне в една от най-атрактивните спортни дестинации в България. Градът под тепетата ще стане домакин на класически лекоатлетически маратон, който ще се проведе изцяло по правилата на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации. 

Маратон Пловдив е ново събитие за спортния календар на града и за календара на лекоатлетическите прояви в България, които, благодарение на все по-активната и увеличаваща се общност на бегачите в страната, набират огромна популярност.

Средно 55 350 стъпки ще направят всички участници в класическата маратонска дистанция през най-древните и красиви места на града, за да пробягат разстоянието от 42 км и 195 м. като се докоснат до историята и културата на един от най-старите градове в Европа.

За любителите на по-късите бягания е предвиден старт на полумаратонска дистанция от 21 км 100 м, а за децата на възраст от 6 до 13 години ще бъде организиран специален крос с много игри и изненади. Състезанието е с награден фонд от 15 000 лв, който ще бъде разпределен между призьорите в маратонската и полумаратонска дистанции.

В събитието ще бъдат ангажирани над 150 доброволци, множество медицински екипи, масажисти и аниматори. Целта на организаторите е да поставят Пловдив сред най-престижните туристически, икономически и културни столици с традиции в маратонските бягания, които привличат огромен брой участници от цял свят, а жителите им очакват това събитие всяка година, подкрепят състезателите и се готвят непрекъснато за добрата организация и домакинство.

За автора

Вашият коментар