Йордан Йовчев и куп спортисти на Пловдив закриха велосезона в града

Йордан Йовчев закри официално велосипедния сезон в града под тепетата с атрактивно велошествие в събота сутрин. Домакини на инициативата бе район „Тракия" с подкрепата на "Дарик радио". Колоната от веломаниаци бе поведено лично от кмета на квартала – Костадин Димитров, а зад него се включиха спортисти № 1 и 3 на Пловдив за 2013 година – каратистът Валери Димитров и еропейската шампионка по таекуондо Мирела Чилингирова.  

Велошествието стигна до парк „Лаута”, където организаторите бяха подготвили много интересни състезания, томболи и награди. В кампанията, свързана с популяризиране на колоезденето като по-здравословен и екологичен начин за придвижване в големите градове, се включиха участници от всички възрасти.

Малчуганите участваха в специални състезателни игри, подготвени от сдружение “Детски спорт”, а най-много емоции предизвика състезанието за най-бърза смяна на спукана гума, организирано от компания “Маxeurope”.

В щафетата за велосипедистите участниците бяха разделени в отбори по 4-ма, като всеки от тях трябваше да измине трасе с дължина около 850 метра. Съдии в основните надпревари  бяха представители на сдружението за велосипедисти “Велосити”.

„Като Европейски град на спорта за 2014 година в Пловдив проведохме поредното масово спортно мероприятие. Благодаря на всички, които се включиха в този празник и на всички, които подкрепиха инициативата”, сподели кметът на район „Тракия” Костадин Димитров. 

Водещи на събитието бяха спортните журналисти Валери Станков и Митко Лишев. 

Екипът на Mediacafe.bg също се включи в спортната надпревара. Заклетият колоездач Теодор Караколев успя да се качи на почетната стълбица при награждаването в състезанието за журналисти. Благодарим и за партньорството на 'Maxeurope" през целия велосезон това лято. 

 

Още интересни новини свързани с екологичния транспорт можете да видите ТУК.

За автора

Вашият коментар