Карта с тайни, забавни задачи и приключения тази неделя в Игрите на Кaпана

Всяка неделя до 30-ти септември, в квартал Капана, ще се провеждат различни игри и приключения, които ще провокират малки и големи да се раздвижат, спортуват и опознаят творческия квартал Капана, всяка една дестинация и кътче.

Тази неделя (7ми юни) от 11 часа стартира играта "Луд умора няма" позната добре на младежите в града под тепетата. Походът за търсене на тайни съкровища, скрити из квартала се организира всяка година от PTPI. Началната точка на тръгване е Incubator, а за да се включите в приключенското търсене е препръчително да имате в отбора поне един човек по-голям от 12 години.

Игрите на Капна включват различни маршрути, интересни задания и трасета, тайни скривалища на съкровища, турнир по федербал, обучения по ориентиране, кендама, партньорство на родители и деца по време на игра.

Физическата активност и култура са важни за здравето и по-доброто качество на живот. Организаторите вярват, че движението може да се осъществява под различни форми, не единствено обвързани с масовия популярен спорт, както и че опознаването на едно място става по-интересно под формата на игра, а в Капана има хиляди такива.

Повече информация можете да намерите ТУК.

"Игрите на Капана“ е съвместна идея на сдружение „Творчески Комплекс Инкубатор“ (Incubator) и сдружение "BG Бъди активен“ (BG Бъди активен) с основна цел да популяризира физическата активност и култура, движението и опознаването интересните локации в кв. Капана. Проектът е ориентиран към всички възрастни и деца, които желаят да се раздвижат, подобрят физическата си активност и опознаят нови места от Капана.

Вашият коментар