Кметът на Пловдив подписва в неделя даването под-наем на стадион „Хр. Ботев“

В неделя от 18:00 часа Ботев Пловдив домакинства на Чирпан в третия кръг от първенството. Срещата, която на вид не предполага особен блясък и предсказва ясна победа за "канарчетата" крие в себе си един интересен символ. Официално клубът ще получи правото си на собственост и отдаване под наем за 10 години от Общината.

Имайки предвид, че до този момент домът на жълто-черните се водеше по документи към Министерството на отбраната този факт се явява още една крачка към освидетелстване на една нова свободна форма на съществуване на този отбор. Само преди няколко месеца лично министър-председателят на републиката Бойко Борисов дойде да връчи символичния ключ на неговите реални собственици – феновете. Сега законно кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще се подпише пред целия стадион този тъй дълго чакан акт.

"Това е празник за Пловдив. Взимаме си стадиона, а това до този момент не е ставало. Какво по-голямо събитие за нас, след като се справихме с Христолов и възродихме клуба, сега можем да разполагаме спокойно и с това, което ни принадлежи. Вече и при нас започва да мирише на футбол" коментира треньорът и председателят на Ботев Марин Бакалов. 

За автора

Вашият коментар