Кобрата отново на върха в Европа след победа над Чисора (ВИДЕО)

Кубрат Пулев победи противника си Дерек Чисора и отново спечели европейската титла по бокс в тежка категория

Победителят ще получи шанс да се бори за световната корона, докато за загубилия почти всичко свършва. Двамата боксьори изиграха равностоен двубой, като в първата половина инициативата беше на страната на Кубрат, а с наближаването на края логично Чисора хвърли повече усилия, но те не му донесоха успех

Двубоят се състоя по време на галавечер в препълнена „Барклейкард Арена“ в Хамбург, Германия, а в залата имаше nad 5000 българи, които подкрепяха Пулев с цяло гърло. Мачът продължи 12 рунда и победителят бе определен чрез съдийско решение. Кобрата спечели с 2:1 съдийски гласа (116-112, 113-115, 118-110).

Българинът се появи на ринга ефектно – с изпълнение на живо на немската група Beyond the Black. Той изглеждаше напълно концентриран още от самото начало. Той започна по-активно и нанесе няколко сериозни удара в първия рунд. Кубрат използва няколко свои запазени комбинации от удари, но британецът  се активизира в следващия рунд и също пласира крошета, пробивайки защитата на Пулев.

В третия рунд предимството отново бе на страната на Кобрата, който пласира 3 тежки десни ъперкъта в главата на опонента си. В четвъртия българинът притисна Чисора в един от ъглите и му нанесе няколко удара, но британецът се измъкна и в тази ситуация.

Пулев бе много по-агресивен, доминираще и вкарваше в пъти повече удари от съперника си и на няколко пъти го вкара в ъгъла. Чисора се опитваше да контраатакува, но постепенно отпадна физически, забави темпото и свали гарда.

В следващите рундове двамата си разменяха все по-тежки удари, а британецът на няколко пъти едва се задържа на крака. Кобрата продължи да доминира и в крайна сметка заслужено спечели по точки.

"Спечелих мача с добрата защита, концентрацията, мобилизираната и дисциплинирана игра. Дълги години тренирам при най-различни треньори и всички те допринесоха за тази победа. Българите идват навсякъде и ме подкрепят, за което им казвам голямо благодаря. Поздрави на цяла България", заяви след мача развълнуваният шампион.

Двубоят се изигра пред световния крал на тежката категория Тайсън Фюри, който не спря да окуражава Чисора край ринга, но в крайна сметка и неговите предварителни очаквания за победа на Кобрата се оправдаха

Източник: economic.bg

Вашият коментар