Капана фест стартира на 1-ви юни с програма за най-малките

Един от най-успешните проекти в Пловдив за последните няколко години – "Капана Фест" се завръща и през тази година

Освен станалия традиция вече фестивален уикенд, тази година събитията ще започнат още от 1-ви юни (сряда). Тематично в духа на Деня на детето ще се проведе "Детско царство в Капана" с многобройни атракциони, кино прожекции, театрални представления и активности за деца, информираха за mediacafe oрганизаторите от фондация "Соул Сити". 

Следващия ден – на 2 юни Капана ще събира сили за сериозния уикенд, който ще ни очаква със специалния "Айляк ден в Капана". Той ще посрещне всички гости с 4 големи филмови екрана, няколко прожекции и разнообразни активности и игри. 

Същинксата част на фестивала обещава да бъде още по-мащабна, шарена и забавна от всякога. Капана отново ще бъде дом на няколко уникални базара – занаятчийски, хендмейд и фермерски за био-продукти. Освен това ще се спортува, танцува,ще се твори и разбира се – ще има много музика.

Ексклузивно за Mediacafe.bg, организаторите обявиха и няколко имена, които ще се качат на сцената на Капана Фест. Това е реге сензацията Зафая, който ще забие на галвната сцената на улица Загреб заедно с лайв бенд. Традиционната вече рок-сцена в Пловдив пък ще бъде разтърсена от неповторимите Nameless Day Ritual. Пълната програма обещава да бъде повече от интересна. Специален гост на фестивалът ще бъде и Мартин Ангелов, създател на най-успешният български проект в Кикстартър – Half Bike, като посетителите на фестивала ще могат да направят едно кръгче с революционния му продукт.

Тази година "Капана Фест" ще застане зад две обществени каузи, които ще бъдат подкрепени активно по време на фестивала. На специално обособени места във фестивалната зона ще бъдат разположени пунктове, където всеки ще може да се подпише в подписката за разширяване на пешеходната зона на Капана, като за целта бъдат приобщени и улиците "Георги Бенковски" и "Абаджийска". Втората кауза на "Капана Фест" ще бъде свързана със създаването на специален фонд, който ще набира средства за малди творци, които да реализират различни проекти по време на фестивала.

Повече информация и още екскузивни новини за "Капана Фест" очаквайте в следващите седмици в младежкия портал mediacafe, както и на официалната страница и събитие на фестивала във фейсбук.

Вижте как и кой ще открие музикалната програма на Капана Фест тази година ТУК !

Музикалните събития под тепетата може да следите само в PlovdivCLUBS.com

Пилотното издание на фестивала през май 2015 надмина всички очаквания, превръщайки Капана в една автономна територия на свободното изкуство. Последва втори Капан Фест през септември, който бе повече от успешен.

СНИМКИ от първото издание на Капана Фест можете да видите ТУК

За Капана Фест през септември 2015-та прочетете ТУК

Вашият коментар