Купата на Шампионската лига пристига в Пловдив

Най-ценният европейски футболен трофей – Купата на Шампионската лига идва отново в България този октомври, като този път ще мине и през Пловдив.

Освен самия трофей, в рамките на европейската обиколка на Купата, на феновете ще бъде представена и богата изложба от футболни сувенири и много интерактивни игри.

Купата започна своята обиколка от Берлин на 2-ти септември, преминава през Унгария, Румъния, Босна и Херцеговина и пристига в България  за финала  на  европейската обиколка тази година.  Тя пътува, качена на специален двуетажен автобус.

В България купата ще остане в продължение на три дни – между 18 и 20 октомври.  Първоначално тя ще бъде изложена във футболна шатра, разположена пред Народния театър „Иван Вазов“ в София. След това тя поема на обиколка в още няколко града, сред които е и Пловдив. Под тепетата купата пристига на 22-ри октомври и ще бъде изложена на площад "Централен".

Очаква се Купата да бъде придружавана в България от известни български и чуждестранни футболни легенди, който ще участват лично в събитията с феновете.

Входът за всички е абсолютно безплатен. Събитието се организира от УЕФА Шампионска лига и УниКредит.

Вашият коментар