Купата на първокурсниците в ПУ е във витрината на педагозите (СНИМКИ)

Вчера /21.10/ се проведе първия за годината турнир по футбол за първокурсници на ПУ „Паисий Хилендарски“, организиран от Студентски съвет. Деветте факултета, излъчиха по няколко отбора, които се състезаваха с подобаващ на първокурсника ентусиазъм. Подобно обаче на изпитната сесия и тук трябва да има отпаднали. 

На полуфиналите се срещнаха отборите на Студентски съвет, който отстъпи на Физически факултет  с резултат 4:3. Така физиците, които не са известни със спортните си постижения заслужиха мястото си на финала.

Другият  полуфинал  бе между младите юристи и първокурсниците от Педагогическия факултет, където педагозите дадоха сериозна заявка за първото място, като отбелязаха цели 8 гола и допуснаха само 3.

Малкият финал завърши злощастно за част от организаторите на турнира, които за 2-ри път загубиха с 4:3 и останаха на 4-то място, така на почетната стълбица за бронзовите медали се качи Юридически факултет. 

На финал един срещу друг се изправиха Педагогическия и Физически факултет, като срещата бе доста оспорвана. Педагозите показаха една добра физическа подготовка и надделяха над противниците си от Физически факултет. Педагозите набутаха бързи 3 гола и победиха с резултат 4:1.

Наградите за 3-тото място връчи Организаторът на турнира и координатор на комисия „Спорт“ към Студентски съвет на ПУ – Светослав Енчев. Сребърните медали бяха връчени от Председателя на Студентски съвет Йордан Иванов, а златото бе връчено от Христо Димитров. 

Педагогически факултет блесна и с голмайстор на турнира – Йордан Георгиев, който още от първи курс се открои от колегите си, а Юридически факултет от своя страна излъчи най-добър вратар в лицето на Тодор Пенев. 

За добрата форма на 2-мата студенти се погрижихме от Mediacafe, като подарихме по една фитнес карта от клуб Totalsport, за да запазят добрата си форма. Хруисто Димитров – представителното лице на Българската асоциация за мини футбол представи проекта за създаване на студентска лига по финифутбол. 

По вече изградена традиция вечерта партито се пренесе в Планета Пайнер с безплатен вход за всички участници в турнира.  

Вашият коментар