Медали с формата на Римски стадион за масовия маратон в Пловдив

Медалите, които заслужават всяка крачка!

Най-масовият маратон ще се случи 120 години след възраждането на античната традиция и провеждането на първия модерен олимпийски маратон в свет

На 24 април от площад Централен се очаква да стартират над 1500 участника в бягането на маратонска и полумаратонска дистанция Те ще направят средно 55 350 стъпки в класическата маратонска дистанция през най-древните и красиви места на града, за да пробягат разстоянието от 42 км и 195 м. Те щ се се докоснат до историята и културата на един от най-старите градове в Европа, споделиха организаторите от първия пловдивски Маратон. 

За любителите на по-късите бягания е предвиден старт на полумаратонска дистанция от 21 км 100 м, а за децата на възраст от 6 до 13 години ще бъде организиран специален крос с много игри и изненади. Състезанието е с награден фонд от 15 000 лева, който ще бъде разпределен между призьорите в маратонската и полумаратонска дистанции. Победителите пък от своя страна ще се закичат и със специални медали във формата на Римския стадион. 

То ще се случи точно 120 години след възраждането на античната традиция и провеждането на първия модерен олимпийски маратон в света.

Организаторите от Marathon Plovdiv & Half Marathon са подготвили много оргинални и специални медали за призовите места в отделните категории, както и за всеки завършил Маратон Пловдив и Полумаратон. Медалите са в интересната форма на Античния театър. Всеки участник в стартовете ще получи и уникална тениска с емблемата на маратона.

Вижте видеото на маршрута по булевардите в Пловдив:

Регистрация може да направите на сайта на организацията ТУК

Още за предстоящия маратон в Пловдив може да научите от ТУК

Вашият коментар