Най-добрият уличен фрийстайл футбол тим от Европа пристига в Пловдив

На 29 и 30 май  един от най-добрите европейски отбори по уличен фрийстайл футбол – Copenhagen Panna House, ще посети Пловдив, като част от европейското си турне и кампанията NowWeMOVE.

Турнето, което ще обиколи 8 европейски държави, с една цел – да промотира физическата активност за всички няма да пропусне и нашата страна благодарение на сдружение "БГ Бъди Активен". Отборът се състои от четирима души на възраст от 21 до 35 години. Водещ играч и един от основателите на Copenhagen Panna House е Сюел Османи, ром от Македония, с прякор „The Gipsy“.

Panna е модерна, бързо развиваща се игра, която не изисква финансови инвестиции за играенето й и за това е много подходяща както за децата, така и за малцинствените групи.

Ето и програмата:

По време на европейското турне, демонстрациите и обучителните сесии ще се провеждат в централните части на столиците и големите градове в Дания (Копенхаген), Словения (Любляна), Хърватска (Загреб), Македония (Скопие), Гърция (Солун), България (Пловдив), Румъния (Питещ) и Унгария (Будапеща). Местен партньор на събитието в България е сдружение BG Бъди активен.

Какво е Panna?

Panna е улична игра популярна в целия свят, която може да бъде практикувана от всеки и  навсякъде, стига да има топка. Panna е специфична техника във футбола, чрез която играч прекарва топката между краката на своя противник. Целта е да се постигне победа чрез вкарване на най-много голове или преминаване на топката между краката на другия играч. Panna е уличен спорт, който провокира интерес и набира все повече популярност сред младите хора.

Европейското турне по Panna е част от най-голямата европейска кампания промотираща физическа активност и спорт за всички „NowWeMOVE Bulgaria“.

За автора

Вашият коментар