Отборът на матраци „ТЕД“ с нова победа в корпоративната лига (СНИМКИ)

Отборът по футбол води класацията в своята група

Спортът е важен и от матраци „ТЕД“ знаят това. Спортът те зарежда с енергия, спомага за доброто настроение и най-вече поддържа физиката. Движението е здраве както за тялото, така и за духа, затова преди близо 9 години компанията за матраци и спални аксесоари сформира собствен футболен отбор. В началото са организирали вътрешни първенства между различните отдели, а сега играят в корпоративната лига.

В нея един срещу друг се изправят отборите на разнообразни фирми, а снощи момчетата от матраци „ТЕД“ се изправиха срещу пловдивско казино в залата за мини футбол или така наречения футзал „Оптимум“. Там всеки уикенд се играят мачове, като реферите водят статистика на живо за всеки един играч. Колко гола е вкарал през сезона, колко нарушения е направил, колко автогола е вкарал, въобще всяка една подробност.

Отборът на матраци „ТЕД“ се състезава в група А2, където води класацията. От общо 6 изиграни мача може да се похвали с 5 победи и 1 загуба. Някои от служителите имат зад гърба си професионален опит в различни клубове, но поради травми са прекъснали.

Капитан е Венко Иванчев, който организира момчетата за допълнителни тренировки на открито ги амбицира. Целта не е да се печелят награди, а спортният хъс и удоволствието от играта. Чрез футбола колегите се сплотяват още повече и подобряват работата си в екип. Грижат се за психиката и физиката си, а и се опознават в друга светлина, извън трудовата среда.

„Държим на движението, на здравословния начин на живот и затова подкрепяме и поддържаме служителите ни, които искат да се занимават със спорт.“, споделят от фирмата.

Съботният мач завърши 4:3 за матраци „ТЕД“, но нямаше злоба между двата отбора, а точно обратното – уважение!

Фотографии: Александър Карамфилов

Вашият коментар