Откриват Колодрума при изключителни мерки за сигурност днес

Залата ще бъде официално открита тази вечер при изключителни мерки за сигурност и строга охрана, която ще следи за реда в залата. На церемонията се очаква да присъстват Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Йордан Йовчев, представители на много международни спортни федерации. 

Националният волейболен отбор пристига в Пловдив за откриването на Спортната зала "Колодрума" днес

Мъжкият национален отбор по волейбол пристига в града под тепетата, за да се включат в официалната церемония по откриването на Многофункционалната спортна зала „Колодрума“. В 16:30 часа националите ще се срещнат с кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, а в 17 часа спортните любимци ще се срещнат и със своите фенове на площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на общината, за да разговарят с тях и да им подарят автографи. По-късно те ще се присъединят към официалните гости на концерт-спектакъла. 

Събитието ще бъде излъчвано на живо по БНТ 1,  а от общината са подготвили музикално-артистична програма. В нея ще вземат участие оркестър и хор на Държавна опера Пловдив, Deep Zone Project и др. Ще има демонстрации по пистово колоездене и други изненади, както и томбола с предметни награди за присъстващите.

Спортното съоръжение ще изпълнява функцията едновременно на покрит колодрум, спортна зала, концертна зала и място за множество социални прояви и мероприятия. В момента това е единственият покрит колодрум в България и един от най-модерните в Югоизточна Европа, коментират от общинската администрация. 

Модерното спортно съоръжение е вкопано на 9 метра под земята и има разгъната застроена площ от 37 000 кв. метра. Залата е с комбинирано игрище за 22 вида спорт, над него е разположена и колоездачната писта, която е с олимпийски размери. 

Колодрума, в който са инвестирани над 50 милиона лева, разполага с 6200 седящи места, от тях 4600 постоянни и 1600 телескопични седалки монтирани на допълнителни подвижни трибуни. С правостоящите места максималния капацитет на залата достига 8 000. Спортното съоръжение е оборудвано с изключително добра озвучителна система, с два екрана с големина 8 на 6 метра, а отоплителната и охлаждащата системи са монтирани под седалките и са разделени на отделни сектори.

СНИМКИ от първото състезание – Световното по таекуон-до в новата зала може видите ТУК.

За автора

Вашият коментар